E14F1825

Målet med denne nye undervisningsdvd er ikke at gå de etablerede hundetrimmere i bedene. Over hele Danmark er der gode og dygtige hundetrimmere, der præcis ved, hvordan man tackler og trimmer den stride dækpels, som karakteriserer en lang række terrier. Problemet er, at der ikke er nok af dem, fordi interessen for netop disse typer hunde er steget meget de senere år, og at ventetiden derfor kan blive lang. Og imens gror hundens pels sig lang og samler skidt. Jeg ved af erfaring og fra mine tidligere kollegaer, at det er problematisk, når hundeejere skal vente i op til flere måneder eller ikke er i stand til at finde en trimmer, der virkelig ved, hvordan en terrierpels skal behandles.


Vejledning trin for trin
En veluddannet trimmer har brugt flere år på at lære dette specielle håndværk, så selvfølgelig vil det tage tid at nå et resultat, der er lige så godt. Men ved at følge denne dvd, som trin for trin lærer du komme langt. Øvelse gør som bekendt mester - under alle omstændigheder vil du få fornemmelse og respekt for, hvad det vil sige at trimme en terrier. Det at trimme sin hund selv kan være med til at skabe bånd mellem dig og din stridhårede ven. Hvis du følger anvisningerne her, får du den ro og det overblik, der gør, at både du og hunden er trygge i processen. Og resultatet skal nok få hunden til at logre, og jeg ved fra tilbagemeldinger på min første undervisnings-dvd, at man selv glædes over den tætte kontant og er lidt stolt over at have klaret det selv. Der er mange forskellige synspunkter omkring, hvordan en terrierpels skal håndteres, men mange års erfaring har lært mig, at min metode er både brugbar og effektiv, og mange positive tilbagemeldinger på kurser og den første undervisnings-dvd har bekræftet mig i, at der er brug for vejledning trin for trin.

 

Mere end én pels
En ruhåret race har normalt en dobbelt pels. Det vil sige en blød underuld og et eller nogle gange flere lag af strid dækpels. Kunsten er så at få det øverste stride lag pels trukket ud, så der kan vokse en ny frisk pels frem. Når jeg udtrykkeligt siger, at pelsen skal trækkes ud, er det fordi, en ru pels skal ud med rod, så der kan blive plads til ny pels i den tomme hårsæk. Hvis du klipper en ru pels, mister den sin farve og sin struktur, og hele funktionen af pelsens modstandskraft ødelægges. Det er også en af grundene til, at det ikke er nogen god idé at vaske en ruhåret pels. Det fjerner det naturlige fedtstof, der ligger omkring hvert hår, og som beskytter pelsen imod fugt og snavs. Det er faktisk det samme, som når vi imprægnerer en skindjakke, lædertaske eller pudser vores sko med en fed skocreme. Du kan også sammenligne det med, at et ægte tæppe ikke skal vaskes, for så ryger ”fedtet” ud af trådene, og så er der ingen modstand imod snavset.

Så en ru terrierpels, der bliver behandlet korrekt, kan renses for snavs med en god trimning og en effektiv udbørstning, hvor det naturlige fedtstof gør sin gavn og derfor gør vask overflødig. Selv om det måske lyder lidt hårdt at trække hår ud ved trimning, skal ingen være i tvivl om, at min største prioritet er hundens velbefindende, og du vil her på denne dvd se, hvordan du både blidt og effektivt kan rimme din hund på bedste vis.

Jeg ønsker dig held og lykke med at se og lære af denne dvd. Du får alle mine bedste tips og tricks, som jeg har lært gennem et langt, virksomt liv med mange terriers.

 

God fornøjelse med venlig hilsen

 Hellemai Christensen 

 

 

 

Top